Ben je opzoek naar een blokhut of overkapping om opbergruimte of een juist een gezellige zitplaats te creëren? Dan ben je bij Tuinbeurs Nederland aan het goede adres. Iedere blokhut, overkapping of tuinhuis is volledig naar uw wensen aan te passen. Droomt u van een tuin mét een mooie blokhut of overkapping in moderne stijl? Lees dan snel verder!

Strakke vormen en lijnen

Een moderne blokhut of overkapping kenmerkt zich door strakke vormen en lijnen. Ga je voor een moderne look in je tuin? Kies dan voor een plat dat of een lessenaarsdak. Ook de keuze voor ramen en deuren is bepalend voor uitstraling van de blokhut. Een deur voorzien van veel glas oogt strak en zorgt, net als hoge smalle ramen, voor veel lichtinval.

Kleurgebruik

Kies je ervoor om je blokhut te voorzien van een kleur? Behandel de blokhut dan met beits, deze is in meerdere kleuren verkrijgbaar.Met beits zorg je voor de finishing touch. Basiskleuren zoals zwart,wit en grijs in combinatie met hout zijn perfect voor het creëren van een moderne uitstraling. Het oogt neutraal en rustig. Je kunt ook twee kleuren combineren, bijvoorbeeld antraciet met wit. Ga voor donkere wanden en witte details, zoals de deur, het kozijn en de gordingen. Gekleurde beits draagt bij aan het onderhoud én aan de levensduur van iedere blokhut. Door de kleur blijft het hout beschermt tegen UV straling en hierdoor voorkom je houtrot en schimmel.

Je kunt ook voor dompel-impregnatie kiezen. Bij deze behandeling worden de planken, los van elkaar, in een dompelbad gedaan zodat ze zich volzuigen met impregnant. Dit zorgt niet voor een dekkende kleur, zoals bij sommige beitsen, maar voor een zogeheten 'wash-effect'. Zie onze kleuren hieronder. 

Meer inspiratie?

Heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen om ook met je tuin aan de slag te gaan? Wil je meer inspiratie opdoen op het gebied van  moderne blokhutten, tuinhuizen en overkappingen? Bekijk dan snel onze Pinterest-pagina of breng een bezoek aan onze grote, overdekte showroom. Bespreek je wensen met één van onze vakkundige adviseurs en wie weet wordt jouw tuindroom binnenkort werkelijkheid!

Ben je ook benieuwd naar andere stijlen? Klik dan hier voor landelijk of klassiek!